Teknoloji ve İçgörünün Kesişimi

Research İstanbul en yeni teknolojiyi kullanır ve sadece sorduklarıyla yetinmez, sorulanların ötesindeki verileri de sorgular.

Birincil veri, bilişsel veri ve pasif ölçüm tekniklerinin gücünü en güncel araştırma metodolojileriyle birleştirerek tüketici davranışlarına dair benzersiz içgörüler sunar

Zaman içinde sosyal bilimlere bütüncül bir yaklaşımı benimseyen Research İstanbul, günümüz itibari ile kantitatif ve kalitatif yöntemleri çok çeşitli araştırma konularında birlikte kullanırken, aynı zamanda dijital alanda özgün çözümler geliştirmektedir.

Özetle, Research İstanbul kültürü anlar.

Ekibimiz

Research İstanbul olarak, çeşitli disiplinlerden gelen deneyimleri bir araya getirerek misyonumuzu ileriye taşıyan bir ekibiz. Kullandığımız yöntemlerle yenilikçi bir yaklaşım benimsiyor, müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak her proje için özgün bir perspektif oluşturmayı hedefliyoruz. Biz, müşterilerimize değer katmak ve işbirliği içinde onları bir adım ileriye taşımak için buradayız.

İşbirlikleri

Ulusal ve uluslarası, kamu ve özel sektörden çok geniş bir müşteri portföyüne araştırma çözümleri üretiyoruz.

Kütüphane

Kütüphanemiz, Research İstanbul olarak kamuya açık araştırmalarızın sonuç raporlarını içermektedir. Bu alanda araştırmaya yaklaşımımızı ve rapor örneklerimizi bulabilirsiniz. 

İletişime Geçin

Projelerimiz ve araştırma ihtiyaçlarınıza uygun hizmetlerimiz hakkında sorularınız için bizimle iletişime geçin.

Serenay Sasa

Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu. Değişim öğrencisi olarak bir yıl Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü’nde (Sciences Po Paris) eğitim aldı. 2021 yılında Fransa’daki Aix-en-Provence Siyasal Bilgiler Enstitüsü’nde (Sciences Po Aix) karşılaştırmalı siyaset alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sasa, Şubat 2022’den bu yana İEA bünyesinde araştırmacı olarak görev yapmakta ve ODTÜ’de siyaset bilimi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. Araştırma ilgi alanları arasında oy davranışı, İslamcılık ve yoksulluk yer almaktadır.

Onur Gerey

Kültürel antropoloji lisans eğitimi sırasında Habitus Araştırma’nın ilk araştırmacılarından biri oldu. Ekibi ile TÜAD ödülleri kazanan Onur, 2017 yılında Lund Üniversitesi’nde Uygulamalı Kültürel Analiz (MACA) yüksek lisans programına başladı. Lund Üniversitesi & Kopenhag Üniversitesi’nin bu ortak programında nitel araştırma yöntemleri alanında uzmanlaştı. Onur ayrıca İsveç ve Danimarka’daki kuruluşlarda nitel araştırmacı olarak çalıştı. Kopenhag merkezli UserTribe için freelance çalışmalar yaptıktan sonra 2018 yılında Malmö Belediyesi ile turizm konulu araştırmalar yürüttü. 2021 yılında IEA’ya katılan Onur, İEA bünyesinde yapılan bir çok nitel araştırmayı yönetti.

Berçem Demirel

Boğaziçi Üniversitesi’nden Psikoloji ve Sosyoloji çift anadal diploması ile mezun olan Berçem, lisans eğitimi sırasında gelişimsel psikoloji ve görsel algı laboratuvarında araştırma asistanı olarak ve Mey Diageo’da pazar araştırma ve içgörü stajyeri olarak çalıştı. Yüksek lisansını Jean Monnet bursiyeri olarak Trinity College Dublin’de, Uygulamalı Sosyal Araştırmalar programında tamamladı. Barnardos Ireland’da Araştırma ve Politika Asistanı olarak çalıştıktan sonra Türkiye’ye geri döndü. GfK Türkiye Özel Araştırmalar departmanında Müşteri Çözümleri Uzmanı olarak çalışan Berçem, 2022’den itibaren İEA’nın önemli bir parçası.

Can Selçuki

“İstanbul Ekonomi Araştırma”, Can Selçuki tarafından iktisat, siyaset ve ikisinin kesişim alanında bulunan politikalara dair araştırmalar yürütmek amacıyla 2016’da kurulmuştur.

Değişen araştırma trendleri ve genişleyen kadromuz, IEA’yı daha kapsamlı bir araştırma şirketi haline getirmiştir. Zaman içinde sosyal bilimlere bütüncül bir yaklaşımı benimseyen İEA, günümüz itibari ile nicel ve nitel yöntemleri çok çeşitli araştırma konularında birlikte kullanırken, aynı zamanda dijital alanda özgün çözümler geliştirmektedir.